Sprekers

Esther Vorsterman van Oijen

Esther Vorsterman van Oijen is getrouwd met Eduard. Samen zijn ze gezegend met drie kinderen. Net als haar grote voorbeeld koningin Esther uit de Bijbel gelooft ze dat ieder mens geboren is voor een tijd als deze.

 Ieder mens is geroepen om verschil te maken. De tijd van zwijgen is voorbij, ieders stem doet ertoe en telt. Met haar opbouwende boodschap moedigt ze aan om op te gaan staan, de koninklijke identiteit te omarmen en te gaan doen waarvoor je werkelijk bestemd bent; regeren! Deze erfenis (legacy) en dit koninklijke DNA wil ze ook doorgeven aan de nieuwe generatie Esthers, zodat zij vrijmoedig het werk kunnen voortzetten op hun eigen manier. 

Arie de Rover

Arie de Rover (1961), getrouwd met Joke, vader van 5 kinderen en opa van 8 kleinkinderen. In het dagelijks leven counselor, spreker en auteur van ‘Leven na de genadeklap’ en ‘Genadeloos Goed’.

‘Vangt het leven in liedjes’

Al sinds 2006 is de zanger/liedschrijver Matthijn Buwalda onderweg met zijn Nederlandstalige liederen, en steeds meer mensen ontdekken zijn muziek die het beste te omschrijven is als een kruising tussen kleinkunst en Nederpop. Begonnen met optredens in kerken maakte hij in 2012 de overstap naar het theater. Het resultaat tot nu toe: vijf uitverkochte theatertours en een snelgroeiend publiek dat de steeds groter wordende zalen vult. Muzikale samenwerkingen met o.a. Stef Bos, Stephanie Struijk en Jan Smit tonen de veelzijdigheid van Matthijn als schrijver én zanger. Hij is een van de schrijvers van het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ dat werd genomineerd voor een Rembrandt Award in de categorie Beste titelsong film. Ook won hij in 2015 de Buma cultuurprijs/Zilveren Duif award in de categorie Beste lied.

Het Algemeen Dagblad schreef in 2022 over Matthijn: ‘Er zijn maar weinig zangers die met Nederlandstalig repertoire recht je hart in kunnen zingen. Matthijn Buwalda is zo iemand.’

(Bron: matthijnbuwalda.nl)